Symfónia hluku

10. 3. 2022 | Od: GoEscape

GoEscape.sk – Váš univerzálny partner pre virtuálnu realitu v spolupráci s Michaelou Pňačekovou – slovenskou interaktívnou tvorkyňou, producentkou a doktorandkou na York University v Toronte, prinášajú unikátny multimediálny umelecký zážitok – Symfóniu hluku.

Dielo Symfónia hluku predstavuje nový smer, ktorým sa vďaka technológii audiovizuálne umenie môže uberať. Dielo účastníka obklopí a doslova pohltí. Každá jedna projekcia je individuálna a úplne originálna, pretože na podobe finálneho audio-vizuálne-senzorického dojmu sa spolupodieľa účastník svojou interakciou pomocou pohybu, úkonov, svojho hlasu a dokonca aj dychu.

Symfónia hluku bola na Slovensku predstavená na filmovom festivale Jeden svet a stretla sa so záujmom jednoznačne prevyšujúcim kapacitné možnosti projekcie. Preto sme sa rozhodli umožniť priaznivcom tohto absolútne inovatívneho umeleckého smeru stretnúť sa s dielom znova.

Zážitok trvá cca 15 minút. Vzhľadom na potrebu prípravy VR zariadenia odporúčame termín si vopred rezervovať či už telefonicky na tel. čísle +421 915 307 307, alebo tu v rezervačnom systéme (Symfónia zvuku bude v rezervačnom formulári doplnená).

 

Rezervovať termín

O autorke:

Michaela Pňačeková je slovenská interaktívna tvorkyňa, producentka a doktorandka na York University v Toronte. Zameriava sa na spôsoby, akými nové médiá ovplyvňujú skutočnosť prostredníctvom interakcie s algoritmickými procesmi a umelou inteligenciou. Jej prvý VR kúsok Symphony of Noise mal premiéru na VRHAM!, Reeperbahn Music Festival a IDFA Doc Lab Competition pre Immersive Non-Fiction 2019 a bol uvedený ako jedna z najlepších XR inštalácií roku 2019 podľa časopisu Forbes. Spoluprodukovala inštaláciu VR AI Chomsky vs. Chomsky: First Encounter, ktorá mala premiéru na filmovom festivale Sundance 2020. Je autorkou a producentkou interaktívnej prediktívnej policajnej aplikácie Pre-Crime Calculator. Od roku 2014 produkovala tri celovečerné dokumentárne filmy (Border Cut, Waterproof, Scars) a dva krátke hrané filmy, ktoré boli uvedené na medzinárodnej úrovni. Získala špeciálne uznanie na súťaži Bosch Stiftung East European Co-Production Prize 2014, EWA Development Award 2017 a Golden Frog za najlepšiu feministickú hru v roku 2009.

Názory

Váš komentár

Na odoslanie formulára musíte mať povolený JavaScript!

Meno:
Email:
(Vaša emailová adresa nebude zverejnená na webe.)
Komentár ku článku:
shark ship dragon stealing